Black Album Society - 14. Oktober - "Rocktoberfest" / Support: progtrioen HAL

Black Album Society startet som et prosjekt i 2021 for å gjøre en tribute til Metallica sitt "Black Album" ved å spille albumet i sin helhet på en konsert på Kred i anledning 30-årsjubileet det året.
Konsertplanene gikk i vasken på grunn av Covid, men bandet fikk sin revansje i Rootsteltet året etter, da de endelig fikk muligheten til å fremføre det de hadde øvd på. 

Resultatet ble stående trampeklapp i teltet, og Brønnøysund avis skrev følgende i sin anmeldelse: "Black Album Society sin knallharde, rå og tøffe fremføring av Metallica-klassikeren ville ført til en soleklar sekser på terningen hvis det hadde vært trilling av terning for årets teltartister."

I 2023 spilte bandet også i Rootsteltet, denne gang til enda større ovasjoner enn i fjor.
På tross for bandnavnet frigjør bandet seg litt fra "Black Album"-konseptet, og vil også fremføre en del låter fra den tidligere låtkatalogen til Metallica.

Bandet består av:
Erik Magne Sørhegge - bass/vokal,
Andre Rottem - gitar/vokal,
Vidar Tilrem - gitar/vokal,
Tore Lillemo Antonsen – gitar
Stian Tjosaas – trommer.

Supportbandet HAL får sin livedebut denne kvelden.  Bandet er en power trio bestående av musikere som allerede spiller i band som Purget og Nordavind og fikk sin begynnelse når de åpnet Purgets konsert i Rootsteltet i sommer med Rush-klassikeren "YYZ".

HAL vil spille et knippe låter fra både Motorhead, Joe Satriani og Honningbarna og mange andre.
Bandet består av:
Mats Lading: gitar
Kristian Larsen Hestås: bass, keyboard, vokal
Sigurd Alsaker: trommer

Her er det pliktig oppmøte på Kred!

Foto: Stein Brekk

0